maanantai 25. helmikuuta 2019

Michelle Obama: Minun tarinani

Nyt olen lukenut tämän - niin kuin moni muukin ympäri maailman. Michelle kiinnostaa monia miehensä takia, mutta varmasti yhtä moni luki kirjan ihan Michellen itsensä takia. Mielestäni hän huokuu lempeää itsevarmuutta ja huumoria, älykkyyttä ja kauneutta unohtamatta. Lyhyesti: Rouva Obama säteilee sisäistä kauneutta. Elämäkerran luettuani tunne vain vahvistui, ja nyt ymmärrän myös miksi näin on. Kirjan alku hieman säikäytti; pikkutarkkaa  selostusta lapsuuden ja nuoruuden ajoilta, ja ajoittain tuntui kuin jokainen vastaantulijakin mainitaan! Tärkeää ja mielenkiintoista tietoa, mutta oikeasti tarina lähti soljumaan vasta Barackin astuttua kuvioihin. 
Michelle Obama kertoo monista vaikeista asioista rehellisesti ja läheisen tuntuisesti. Varsinkin isänsä kuoleman tuottaman surun kuvaus toi elävästi mieleeni oman isän kuoleman jälkeisen vuoden. Juuri noin se oli. Keskenmeno, raskaaksi tulon vaikeus, äitiys, avioliiton ongelmat - kaikki nämä avoimen oloisesti kerrottuna. Parasta antia oli kuitenkin Michellen pohdinnat kahden ihmisen erilaisuudesta, rakkaudesta sekä yhteen sovittamisesta. Tämä toimii myös avioliitto-oppaana! 😊
Donald Trumpin maininta muutti jälleen hieman tekstin tyyliä. Obaman saavutuksia alleviivaillen ja saavuttamattomien tavoitteiden selittely on kuitenkin varmasti yleistä politiikkaan liittyvissä elämäkerroissa. Yhteenvetona: tämä on oltava lukevan ihmisen kirjalistalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti