tiistai 3. maaliskuuta 2015

Richard C. Morais : Herkullinen elämä

Kun kaipaat elämääsi lämpöä ja eksotiikkaa, lue tämä bestseller! Romaani tarjoaa pehmeän lukukokemuksen olematta liian sliipattu tai yksioikoinen. Perhekeskeisyys, kulttuuri, suvun perinteet sekä ruoka ovat keskeisissä osissa. Omiin kykyihin ja unelmiin uskominen on esillä joka sivulla. Lukijan maku- ja hajuaistit heräävät kuin varkain kirjailijan esitellessä kunnioittavan ammattitaitoisesti ruokakulttuuria sekä Intiasta että Ranskasta.


Kerronta alkaa päähenkilön, Hassanin, isovanhempien uran alusta. Taustalla on kuohuva Intia, mikä ensiksi auttaa sukua menestymään, mutta sitten väkivalta koskettaa niin läheltä ettei perhe voi muuta kuin paeta Iso-Britanniaan. Elämä siirtolaisena on vaikeaa varsinkin perheen päälle, ja niin papa Haji vaipuu masennukseen. Sattuma puuttuu peliin (niin kuin varsin usein tässä tarinassa!), ja yhtä äkkiä koko perhe kulkee pitkin Eurooppaa autokaravaanissa. Papa suunnittelee matkan reitin ruokakokemusten perusteella. Syrjäisessä ranskalaiskylässä kaikki loksahtaa paikoilleen: perhe päättää asettua juuri tänne, ja perustaa ravintolan. Pääkokin vastuu sysätään Hassanille, jonka matka arvostetuksi chefiksi voi alkaa...Tie on kivinen ja yllätyksiä täynnä, mutta uskomalla itseensä Hassan pääsee mekkaansa, Pariisiin. Huipulle noustuaan hän huomaa jonkin muuttuneen, suorastaan kadonneen. Ystävän yllättävä kuolema muuttaa taas Hassanin elämän suuntaa. Mikä onkaan se tärkein asia sekä elämässä että ruuan laitossa?
Romaani näytti, miten katkeraa ja kiivasta kamppailua ravintola-alalla onkaan. Ihana, onnea tuova asia peittyy kilpailun tuoman katkun alle. Vaatii rohkeutta kulkea omaa tietään, ja vielä uskoa siihen. Mutta niinhän se on koko nykyelämässä! Silti päällimmäisenä tästä kirjasta jää mieleen mausteet ja rakkaus!!Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti