tiistai 31. tammikuuta 2017

Taavi Soininvaara: Venäläinen vieras

Romaani (ilm.v2016) on 12-osa kirjailijan Arto Ratamo-sarjaan. En ole lukenut kaikkia, enkä edes järjestyksessä, mutta se ei vaikuttanut ainakaan minun lukuilooni. Eilen illalla en päässyt nousemaan keittiön pöydän äärestä ennen kuin viimeinen lause oli luettuna. Soininvaara osaa tehdä juonesta niin uskottavan, Suomen arkea ja todellisuutta esitellen, että läheltä liippasi etten soittanut presidentti Sauli Niinistölle että hei, sun ministereitäsi kiristetään!!
Keskiössä on venäläislähtöinen miljonääri Arkadi Akulov, jonka suvun historia velvoittaa ja painaa tekoon mikä voi koitua Suomen tuhoksi. Ratamo pääsee/joutuu pääministerin kuolemaa tutkivaan ryhmään. Pian selviää, että kyseessä on tilattu murha. Kuka, miksi, mitä seuraavaksi tapahtuu? Kuka on jo idän mahdin alla, ja kuka pysyy isänmaan puolella hinnalla millä tahansa. 
Vaikka tapahtumat ovat suuria ja paikkana on Suomi, teksti ei tunnu epäuskottavalta missään vaiheessa. Taustatyö on tehty, koukerot selvitetty. Asemasta tai omaisuudesta huolimatta kaikki ovat vain ihmisiä heikkouksineen. Se tuntuu olevan Soininvaaran lohduttava viesti meille tavallisille, pienille lukijoille. Ja asioiden ratkettua heitetään vielä yksi yllätys...Tämä on kaikkien kotimaisten dekkarien ystävien luettava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti